perjantai 20. huhtikuuta 2018

Tarinalle piste

Kun katson aikajanaa taaksepäin aika tarkalleen neljä vuotta, on siihen mahtunut paljon kaikenlaista, neljä vuotta sitten nuorin tyttäremme oli juuri syntynyt ja olimme iskeneet silmämme unelmiemme kotiin, kapuat tehtiin kesäkuussa 2014 ja juhannuksena muutimme sisään.

Ulos muutimmekin jo sitten marraskuussa 2014, sen jälkeen muuttoja on kertynyt useita - erinlaisia vuokrakoteja, ja nyt olemme asuneet tässä kodissa vajaat kaksi vuotta... kaikkiaan tämän prosessin aikana olemme asuneet kuudessa eri osoitteessa.

Nyt olemme hyväksyneet talosta ostotarjouksen ja talon pitää olla tyhjänä reilun viikon päästä. Olo on epätodellinen, mutta huojentunut. Järkyttävä painolasti on poistunut hartioilta! Enää ei tarvitse joka päivä miettiä, pitäisikö mennä lumitöihin, katsomaan lämpötilat, nurmenleikkuuseen, paljonko on lunta katolla jne. jne. Nyt nämä kaikki huolet on ohi!

Paljon tuli prosessissa takkiin ja kaikkea en edes halua laskea, ostohinnan, hinnanalennuksen ja myyntihinnan erotus on yli 100000 euroa, siihen päälle vuosien kulut ylläpidosta, verot, lämmitys jne. Paljon tuli takkiin ja henkiset kärsimykset on olleet merkittävät. Talo on luonut varjon koko perheeseemme, olemme eläneet lähes koko 4 vuotiaan tyttäremme elämässä olevan ajan tätä painajaista, se jätti jäljet meidän kaikkien fyysiseen terveyteen ja henkiset jäljet eivät unohdu koskaan...

Silti voimme olla onnellisia, edelleen meillä on toisemme ja uusi alku... Kauppakirjat kirjoitetaan reilun viikon päästä ja nyt edessä on armoton viimeinen puhdistus... vihdoin saamme luopua!

2 kommenttia: