tiistai 17. maaliskuuta 2015

voihan välipohja

Tänään aamulla sain alustavia tuloksia puhelimitse tavarantarkastajalta laboratorionäytteistä. Näytteitä otettiin useista eri paikoista mm. ulkoseinien villoista, lattian eristeistä jne. Tuloksena aikamoinen kattaus useita eri homeita mm. keittiön lattian alla villassa, wc:n lattian eristeissä, alakerran varastoseinässä mittavat vauriot jne. jne. Päälimmäisenä esiin nousi sädesieni ja kuulema lukuisa joukko muitakin homeita, eli vauriot tarkastajan mukaan selvät ja kiistattomat. Voi kumpa rakenne näytteet olisi otettu jo aiemmin, niin taas tämäkin turha odostusaika olisi voitu välttää. Mutta onneksiotettu nyt, eikä tyydytty puutteelliseen tutkimukseen ja raporttiin, jonka seurauksena vain alakerran pintoja olisi korjattu ja home olisi jäänyt taloon ja olisimme taas altistuneet uudelleen... Huh! Onneksi olimme sinnikkäitä ja ystävät ja tuttavat patistivat meitä siihen, vaikka välillä meinasi epätoivo iskeä.

Tarkastajan mukaan tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että wc:n lattia ja käytännössä kaikki ylekrran lattiat tulee purkaa, vaihtaa eristeet, ja rakentaa uudelleen homesaneerauksen jälkeen... yllättäen kustannukset tulevat nousemaan huomattavasti. Toivottavasti tämä nyt antaa potkua neuvotteluille - jotta oikeasti päsisimme normalisoimaan elämäämme mahdollisimman pikaisesti.

Ongelmia tämä aiheuttaa siinä, että kuvittelimme alkujaan yläkerran olevan puhdas, sinne siis siirsimme tavoitamme paljon - no nyt alkaa jotenkin tuntua siltä, että yläkerrassa onkin kaikki pahimmat vauriot. 

Tämä prosessi on vienyt voimat ihan tyystin... Mutta nyt alan uskoa että lopussa kiitos seisoo ja jonakin päivänä meillä on taas oma ja puhdas koti - jossa voimme turvallisesti asustella. Vaikka prosessi on vielä täysin kesken, antaa tämä uskoa tulevaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti