tiistai 10. maaliskuuta 2015

isot asiat on isoja ja kun pienistäkin tulee isoja

Kohta on kulunut taas kaksi viikkoa siitä kun kodissamme tehtiin lisätutkimuksia ja otettiin materiaalinäytteitä. Tuloksia odotellaan edelleen, varmaankin ensi viikkoon asti. Tällä välin muutama uusi iso asia on tullut taas eteemme. V:n terveydellisiä syitä selvitetään edelleen ja nyt neurologit epäilevät narkolepsiaa - tästäkin tuloksia vaan odotellaan, toivottavasti saataisiin jo ensiviikolla nekin. Odottavan aika kun on niin kamalan pitkä. Toisaalta jos mitään selittävää syytä ei löydy, haluan että neidistä otetaan homevasta-aine määritykset... altistusta kun on niin ollut kotona kuin koulussakin. Tämä suurimpana painaa mieltä tällä hetkellä, mutta josko tähän joku selvyys jossakin vaiheessa saataisiin.

Olen tuonut kotoamme joitakin tekstiilejä (niitä rakkaimpia) tänne väistökotiin - kaikki on hyvin pesty ja puhdistettu. Kuitenkin ottaessani pääni alle sohvalle tyynyn, jossa tyynynpäälisenä oli ihanat silkkiset tyynyliinat - jotka olivat pesty koneessa pesuaineella ja vielä etikkavedellä, kuten meitä ohjeistettiin - sain nokkosihottuman kaulan ja kasvojen alueelle sekä käsiini - tyynyt lähtivät roskiin.

Viime viikolla kävimme I:n kanssa etsimässä hänen aarteitaan kodistamme - maalaustarvikkeita, mummon vanhoja koruja jne. samalla nappasimme mukaan myös pleikkarin, joka oli ollut ns. puhtaissa tiloissa ja suljetussa kassissa. Asensimme pleikkarin meidän makuuhuoneen telkkariin ja siitä riittikin iloa neidille loma viikolla, jonka olimme flunssassa... Flunssa oli jo alkanut ennen pleikkarin tuontia. Sain järkyttävän viisi päivää kestäneen migreenin / kovan päänsäryn, joka vain paheni vaikka särkylääkettä kului ja migreenilääkkeetkään eivät tahtoneet auttaa - kunnes tajusin eilen - PLEIKKARI - pakkasin vekottimen tiiviiseen muovipussiin ja toimitin pihalle. Kuinka ollakkaan, vuorokaudesa päänsärkyni helpotti. Samaan syssyyn sai lähteä mm. silityslauta, joka haisi aivan homeelle kun siivouskaapin aukaisin.

T oli loman aikana tuonut muutaman rakkaan lp-levynsä sisälle ja puhdistus oli jänyt ilmeisesti hieman vajavaiseksi - eilen V sanoi että äiti henkeä vähän ahdistaa ja kun aloimme neninemme asiaa selvittää paikantui haju ja ongelma levyihin... muovikuoret pois ja roskiin... pieniä asioita, muovikuoret lp-levyjen päällä... mutta niistä muodostuu kovin isoja asioita... no kuori maksaa n. 25 senttiä (ehkäpä, t:llä parempi tieto) kappale, mutta kun kuoria on 750 - niin kummasti alkaa tuntua...ja henkinen puoli tässäkin on kyseessä, hitot kuorista mutta tuntuu vaan niin pahalle! Pienistä asioista tulee isoja, silloin kun voimia alkaa olla vain vähän!

Tulevasta ei vieläkään mitään tietoa - odetaan vain... Kummallista tukea saa asintuntija kirjasta homehelvetti - jos kiinnostaa kannattaa selailla tai tarttua kirjaan ihan tosissaan... http://asumisterveysliitto.fi/media/Julkaisut/aste209.pdf 
sivulta yhdeksän (9) löytyy kirjasta tietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti