keskiviikko 7. tammikuuta 2015

tavarantarkastusta odotellessa

Joulu meni ja uusi vuosi alkoi. Kummallista se on kuinka ihminen voi tehdä juhlan minne tahansa, ja nauttia siitä. Vaikka valehtelisin jos sanoisin, että en yhtään kaivannut sitä kotia jonne olin suunnitellut elämämme ja kaikki tulevat tapahtumat sijoittuvan. Mutta näyttää se onnistuvan näinkin. Eihän juhlat ja tunnelma näytä olevan seinistä kiinni, pään sisässähän ne lopulta tapahtuvat ja tunnelma luodaan. Tänä vuonna saimmekin viettää kaksi joulua, kun isot neidit tulivat tapanina. Siskon tyttöni oli miehensä kanssa kaikki pyhät luonamme ja näin ollen pöydässä riitti porukkaa passattavaksi. H nautti yhdessä olosta silmin nähtävästi - kukaan ei höntyillyt minnekkään ja syliä oli tarjolla ja arkiset askareet eivät vienet kenenkään aikaa.

Huomenna alkaa tavarantarkastus vanhalla kodilla. (huomaan jo puhuttulevani taloa vanhaksi kodiksi) ehkäpä tämä on eräänlainen irtaantumisprosessi. Jännittää vietävästi mitä tuleman pitää... Kuinka entiset omistjat suhtautuvat ja millainen järkytys talon näkeminen on heille - kaikki tavarat pinoissa vähiten saastuneissa tiloissa ja eniten saastuneet tilat revitty auki.

Talosta löytyi viittä eri hometta THL:n mittauksissa, sädesieni ja mm. sellainen sieni joka on maksa ja munuaistoksinen - aiheuttaa mm. sikiö epämuodostumia. Onneksi olemme sieltä poissa. aktinomykeetti, aspergillus ochraceus, - synowii, - penicillioides, aureobasidium - ovat homeet / sienet jotka kodista löytyi. Aikalailla makea kattaus. Jospa tämä kuitenkin olisi niin painoarvoinen tulos ja löydös, että kaupanpurku olisi selvä. Hometta löytyi niin ala- kuin yläkerrastakin. Eilen sain kuulla kiinteistöalan ihmiseltä, että sädesienen löydyttyä jopa maat talon alta joudutaan vaihtamaan, jotta sieni ei kiipeä uudelleen - ihan samalle paikalle rakennettuun uudisrakennukseenkin. Tuntuu huimalta ja pelottavalta!

Jospa tämä alkanut vuosi olisi meille parempi ja suotuisampi. Tänään kuitenkin jo varovasti suuntaan katsetta tulevaan - menemme katsomaan yhtä asuntoa... liikaa ei saa innostua ja eikä haaveilla - selvitetään tämä ensin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti