tiistai 24. helmikuuta 2015

yllätys - yllätys!

Tavarantarkastus jatkui konkreettisesti eilen ja kotiimme saapui asiantuntijoita taas isolla joukolla. Valjastauduimme sinne T:n kanssa kumpikin, jotta haukansilminä ja korvina voisimme tarkkailla tutkimuksia.

Katolle kiipesi ja pannuhuoneeseen pesiytyi T:n kanssa hormeihin (niiden tarkastukseen) erikoistunut mies... tuloksena haljennut savupiippu, vääränlainen sisähormi, väärin hormiin yhdistetty öljykattila, irronneet eristeet, sisäänpäin taipuvat pellitykset ja kaiken lisäksi kaikki tämä ammattitaidottomasti asennettuna!

Minä tsuipailin sisätiloissa lattioiden ja seinien kimpussa. Tuloksena kylmiön seinistä löytynyttä mustunutta eristevillaa, yläkerran wc:n lattian välissä oleva villa, joka kastunut vessan vesivahingon yhteydessä, talomme alapuolen maaperän lämpötila oli sama kuin huoneeen lämpötila alakerrassa... vaikka juurikin sillä kohdalla oli jopa eristettä lattiassa - tämä nyt on sinällään mainio tapa edes auttaa kapillaarista vedennousua, jos lämpötilaa yhtään sisällä nostetaan ja voin sanoa, että +15 astetta ei kuulu meidän asumismukavuuden lämpötilaksi. Mutta talomme alla asuvat kastemadot voivat hyvin näin helmikuussakin :)

Home näytteitä otettiin lattian lattioiden villoista ja niiden analysointi vie pariviikkoa... edelleen jätin vienon toiveen - eli vaatimuksen painokkain kirjaimin, että myös alakerran korokelattioiden eristys täytyy selvittää - jos siellä on villaa tulee kaikki vaihtaa, koska villa on kastunutta. Tämä siis esimerkkinä esim. alakerran wc:n osalta, koska siitä tullut tuomio (joka on mielestäni täysin järjenvastainen), että kun ei ole pilaantuvia materiaaleja ei märkänä olevat rakenteet haittaa lainkaan... no jos siellä on villa välissä - on kyseessä pilaantuva materiaali! Voi kun joskus kaikki menisi siten, ettei tarvitsisi olla kovaan ääneen vaatimassa.

Mutta täytyy sanoa, että melkein olisi tehnyt mieli sanoa tutkijalle, että mitäs minä sanoin! - jätin kuitenkin sanomatta.

Eilen olin kaksi tuntia sisällä entisessä kodissamme ja seurauksena on kipeät keuhkoputket, kutiava ja punainen iho kaulalla, käsissä sekä kirvelevät ja vettä valuvat silmät... ei tunnu hyvältä, ei! Lisäksi illalla oli kova lihassärky ja vilunväristykset sitä luokkaa, kun kuumetta olisi ollut yli 38 astetta.

Mutta asia etenee ja lisäselvyyttä saadaan - toivottavasti joskus jotain tolkkuakin... seuraava välieteappi on kun maaliskuun puolessa välissä, jolloin tulee uusia hometutkimustuloksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti