maanantai 10. marraskuuta 2014

voihan vermikuliitti ja kaikki muut iitit!

Muutamia otoksia tuosta alakertamme karuudesta. Hieman alkaa hirvittää voiko täällä asua! Onneksi huomenna tulee jälleen asiantuntija paikalle, joka varmasti osaa kertoa lisää. Isäni uhkasi tehdä lastensuojeluilmoituksen jos emme pääse muuttamaan jonnekin muualle. :O! Mutta ennen kun ei voi muuttaa, ennen kuin joku on sanonut ja lausunut että tämä ei ole turvallinen.

 Kynnyksen vierestä, laminaatin alta löytynyttä kasvustoa.


 Lattian alta piikkauksen jälkeen löytynyttä rakennusjätettä ja ns. roskavalu.

Kynnyksen irroituksen jälkeen löytynyttä...

No saimme tälle projektille valvojan. Rauhallinen ja asiantuntevan oloinen mies, jolla ei onneksi tunteet sekoitu tähän prosessiin. Hän kylmästi totesi, että taitaa käydä niin, että kaikki lattiat poistetaan ja rakennetaan talo alhaaltapäin uudelleen... Tämä ratkeaa paljolti siinä, on huomisissa mittauksissa todettavissa, että seinätkin ovat homeessa / mätiä.

Kun vastassa tässä prosessissa on entiset omistajat ja he ovat rakennusalan ammattilaisia, niin on huomannut, että välillä törmää ns. jääviyskysymyksiin, kun pyytää asiantuntijoilta apua tai neuvoja. Ilmoittavat olevansa jäävejä, kun kuulevat kenen entinen talo on kyseessä. No onneksi asiantuntijoita on riittänyt meidänkin puolelle ja hyviä ovat hekin. Kuitenkaan ei voi olla ajattelematta, kuinka tämä hyvä veli verkosto toimii edelleenkin tässä maassa ja kaupungissa.

Kaiken kruununa tähän alkuviikkoon saimme tietää että piippua (siis lämmityskattilan hormia, josta vettä valunut) ei voi korjata siten kun alkuun asiantuntijat ajattelivat. Piipussa on sellainen eriste, että se pitää vaihtaa kokonaan uuteen. Ei sentään muurata uusiksi vaan se sisäpiippu. Eristeenä sellaista materiaalia, että syövyttää rikkipitoisena myös terästä. HIP HIP HURRAA!Voihan Vermikuliitti sanon minä.

No tänään tulee toivottavasti öljyä - jotta saamme talon edes lämpimäksi - tai siis yhtäaikaa lämmintä pattereihin ja lämmintä vettä... viikon verran näiden välillä on vuoroteltu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti